MŰEMLÉKVÉDELEM
BAZ MEGYE
2015-12-09
Regéci vár 2015
2013 évben a regéci Önkormányzat pályázati támogatást nyert a vár turisztikai fejlesztésére. A pályázati támogatás révén megújul a felső-vá, a palota-szárny északi része, ai információs épület, és új fogadó épület épül a község főutcáján. A munkálatok elidultak, és a nyár végére elkészül a kivitelező.
Előzmény, archívum Az építkezés tervei Képek a munkákról Animáció az építésről_1 Animáció az építésről_2 Emberek, arcok, képek
Munkálatok_06.01 Filmek 2015.szeptember Vetített képek 2015. 09. Animációk a várról Befejeződött az építkezés Folytatjuk!
Robotrepülővel a regéci vár fölött 2014. október You Tube (HD)
Az oldal néhány mondatban és kép segítségével szeretne egy rövid betekintést nyújtani a regéci várban folyó állagvédelmi és fejlesztési munkákról. A vár életében hosszú csend után visszakerülnek a helyükre a leomlott kövek. Napjainkban a műemlékvédelem történetének újra a történelemteremtő, alkotó periódusát éli. Regécen a leomlott kövek visszahelyezésével csak az értékek megmentése, a megmaradt rom értelmező kiegészítése a cél. A részleges rekonstrukció nem cél, hanem eszköz a múlt értékének a megmentése érdekében. A cél a biztonsággal bejárható várrom, mely változatos lehetőséget nyújt a múlt felidézésre, a rom bejárására.
Reméljük, szeptemberben Ön is megtekintheti azt, amit egy csapat eltervezett és kivitelezett!

A beruházás helyszínei: a Felső-vár,a felső-várhoz kapcsolódó palota szakasz, a kelti sánc mögötti terület,  a vár alatti büfé és Regécen a templommal szembeni telek.
Ami épül: a Felső-vár értelmező kiegészítése, a palota területén a rom bejárhatóságának biztosítása, a sánc mögött egy rendezvénytér kialakítása, a Büfé-Információs épület korszerűsítése, Regéc községben egy központi fogadó épület építése.
A pályázat címe: ÉMOP-2.1.1/B-12-2012-0044 azonosítószámú, „A Regéci Vár, ahol II. Rákóczi Ferenc fejedelem a gyermekkorát töltötte”
A beruházás részvevői:
Beruházó Regéc Község Önkormányzata, Kormos István és Bakos Ferenc polgármesterek. A pályázat bonyolítása: Magyar Kastélyprogram Kft. Régészeti kutatás: Simon Zoltán és Giber Mihály régészek. Építészeti tervezés: generál tervező Régió Városépítészeti és Műemléki Kft. Kosdi Attila (Hajlék Kft.) és Fülöpp Róbert (Izidorus Kft.)építész tervezők.
OLDAL TETEJE FŐOLDAL