MŰEMLÉKVÉDELEM
BAZ MEGYE
2015-11-11
REGÉCI VÁR.... 2015..... LÁVÁNYTERV ANIMÁCIÓK......három nézetben


Épül a Felső-vár Öreg-tornya A Regéci vár értelmező nézete az Öreg-tornyból A Regéci vár látképének értelmezése

Elkészült a Regéci vár értelmező állagvédelmének az első üteme. E fejlesztés keretében helyre lett állítva a Felső-vár Öreg-tornya, a Felső-vár falai az értelmezhető magasságig, valamint a palota állagvédett falai között a térbeli bejárhatóságot biztosító fa födémrendszer és lépcsők. A fenti animáció a terv, értelmezését szolgálja, kibontva az egymásra épülő rétegeket, részleteket.
.
Elkészült a vár Öreg-tornya a fennmaradt részletek alapján. A torony magassága nem ismert, sem a befejezésének építészeti formája. A lefedés alatt egy kilátó teraszt alakítottunk ki. Erről a teraszról kinézve megrajzoltuk a vár elképzelt látványát. A látvány-képeken fokozatosan épül fel a vár épületről épületre. Az épületek ábrázolási sorrendje nem tükrözi azok építési sorrendjét. A láthatóság miatt a legtávolabbi épületektől halad a bemutatás az Öreg-torony irányába, a Felső-vár felé.

A tervezés során megvizsgáltuk, hogy a vár látványát a tervezett kiegészítések milyen módon változtatják meg. Célunk az, hogy a vár feltételezett egykori megjelenési formája, a tájat meghatározó sziluettje megtartsa az egykori összkép hatását. Az eddigi kutatások és az invertáriumok alapján kialakult ismereteket felhasználva készítettem el a vár látványát egy animációban. Az animáció képei az egymás mellett elhelyezkedő tömegeket mutatják be a végleges látvány kialakulásáig.
Figyelem! Az animációk vetítése automatikusan indul és folyamatosan tűnnek fel átmenetekkel a képek. Az újrajátszás is automatikus és folyamatos.
  A VÁR ÉPÍTÉSE FŐOLDAL