2010...
2013-11-01
2010. szeptember 10-én a KÖH Észak-magyarországi Iroda dolgozói 1-2 veddéggel kiegészülve egy beszégetős estet szerveztek. A beszélgetés szigorúan egy halászléről folyt. A halászlé alaplevét Én fogtam a Tisza-tóból, a hússzeleteket a Vásárcsarnok halárúsa adta. Igazi csapatmunka volt. A főzés is illetve az evés-ivás. Sőt kollektív volt a mosogatás is. Az est oly jól sikerült, hogy Gábor Szerencsről visszajött azért, hogy újra ehessen a halászlébő. Az időjárással szerencsénk volt. Előző este és aznap délelőtt bőszen esett az eső. Délután 1 órakor kisütött a nap. Viszont másnap újra leszakadt az ég.
Másnap jött az elnöki email: Megszűnik a KÖH, a regionális irodák beolvadnak a Kormányzati Hivatalba. Aki ismerte a kormány közigazgatás átalakítási elképzeléseit, már korábban is sejthette mindezt. Tehát ez a vacsora lett az utolsó vacsora. Az ész érti. A szív hasad. Korábban mindent Pesten intéztek, Miskolcon hárman intézték a mindennapi ügyeket, és OMVH volt a hivatal neve. 2001-ben megalakult a KÖH és felállt a regionális irodai rendszert. Az elnök ekkor Cselovszyt Zoltán volt. 2010 évben a megbízott elnök aszisztálásával a hivatal megszünik.
Megjegyzés (2013): 2010. évben a KÖH regionális irodáít önálló szakigazgatási szervként az közigazgatási hivatalokból kialakított kormányhivatalokba beszervezték önálló szakigazgatási szervként. A minisztériumi irányítású hivatal központja megmaradt, a regionális irodákat leválasztották a Budapest központtól és a kormányzati irányítás alatt álló megyei kormányhivatalok vezetői alá rendelték. Az elnök az átalakítás idején dr. Tamási Judit régész, aki bírja a kormányzat bizalmát. Ennek az átszervezésnek a hírét éltük meg utolsó vacsoraként. Ekkor még nem sejtettük, hogy van még egy utolsó lépés a lejtőn: 2012-ben megszünt a KÖH és a regionális irodák egy építési hatósági szervezetbe tagozódtak be a képen látható szakemberek nélkül. A titkárnők maradtak az új szervezetben. Az utolsó elnök is Cselovszky Zoltán volt. A halászlé képei csupán dokumentumok, melyek életérzéseket rögzítenek egy időszakról. A köztisztviselő / kormányhivatalnok köteles a törvényeket és az egyéb jogszabályokat végrehajtani. Erre esküt tesz.
A képeket ide klikkelve lehet megtekinteni. A program autómatikusan elkezdi vetíteni a képeket. Az alsó sor csúsztatásával egyenként is megtekinthetők a képek.